Рвонули майже на 2 км: окупанти просунулись у трьох точках на фронті

Російські підрозділи зайняли нові позиції у Покровському напрямку. На цьому відтинку фронту відбулась найбільша кількість штурмів на сході. Орієнтовне просування росіян — від 500 м до 1,7 км. Про точки на карті бойових дій, де ворог має успіхи.

Про це розповіли у Telegram-каналі DeepState.

Експерти DeepState оновили ситуацію на полі бою станом на 0:40 18 червня. У дописі перелічують три населені пункти, де є просування ЗС РФ у бік Покровська.

"Ворог має просування біля Уманського, Сокола, Архангельського", — пояснюється у дописі.

На карті бойових дій змінились позначки, які показують лінію розмежування між українськими позиціями та окупованим територіями. Можна побачити, що просування біля Архангельського — до 500 м, біля Сокола (східніше Євгенівки) — близько 1,6 км, біля Уманського — близько 1,7 км. Відстань від крайньої точки російського "клина" до траси Т0504, яка з'єднує Покровськ і Костянтинівку — близько 7 км.

Тим часом Генштаб ЗСУ у ранковому звіті станом на 18 червня вказує, що Покровський напрямок — найгарячіший: протягом минулої доби там відбулось 42 штурми ЗС РФ. Українські бійці відбили 32 атак, а решта ще тривають. У звіті називають ще три точки, де ідуть бої — Новоолександрівка (на вістрі "клину"), Новоселівка Перша (між Соколом та Уманським), Яснобродівка (південніше Уманського). Орієнтовна довжина ділянки, де ворог рветься вперед — близько 26 км (виходить по 1-2 атаки на кожен кілометр).

На інших гарячих напрямках (Лиманському та Куп'янському) ворожих штурмів утричі менше — по 13 і 14 (відповідно), розповіло українське командування.

Нагадаємо, загальні бойові втрати російських окупантів на 18 червня склали 528 620 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1230 загарбників.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости