США замість Швейцарії спочатку відправлять ракети до Patriot в Україну

Сполучені Штати Америки не відправлять ракети до Patriot в Швейцарію в заплановані терміни, спочатку їх отримає Україна.

Про це пише Blick.

Восени 2023 року Швейцарія замовила у США ракети PAC-3 MSE для систем Patriot на суму 300 мільйонів швейцарських франків (340 млн доларів).

Передбачалося, що керовані ракети PAC-3 MSE до ЗРК Patriot надійдуть на озброєння швейцарської армії у 2030-2031 роках. Однак через рішення уряду США постачання ракет буде відкладено, і вони, ймовірно, не надійдуть у заплановані терміни.

Як повідомляється, у контракті Вашингтон передбачив можливість відійти від узгоджених умов за наявності надзвичайних або переконливих причин, якщо це зачіпає інтереси національної безпеки США. Зараз США заявляють про це через війну в Україні.

Федеральне відомство з оборонних закупівель Швейцарії підтвердило цю інформацію.

"Швейцарії знову потрібна незалежна і сильна оборонна промисловість, а також диверсифікація закупівель між виробниками та країнами", - наголосили у відомстві.

Очікується, що США офіційно оголосять про своє рішення наступного тижня. Інформація про нові терміни постачання наразі відсутня.

Нагадаємо, у ніч на 20 червня ворог завдав удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні БпЛА типу «Shahed». Протиповітряна оборона збила 5 ракет та 27 ударних дронів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости