Росія змінила тактику ракетних обстрілів України: які цілі у пріоритеті

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що Росія змінила тактику масованих ракетних ударів по Україні. Енергетика залишається важливою метою для терористів, але пріоритет атак став іншим.

Сьогодні вночі Росія знову обстрілювала Україну ракетами та дронами-камікадзе. Удар наносився дев'ятьма ракетами наземного та повітряного базування, а також 27 БпЛА "Шахед".

На цей раз, за ​​повідомленнями українського командування, метою росіян здебільшого були об'єкти критичної інфраструктури. А у період з 12 до 18 червня, як повідомляє Міноборони Сполученого Королівства, ворог сконцентрував зусилля на українських летовищах.

За даними оборонного відомства, у Кремлі дуже стурбовані перспективою скорого прибуття в Україну винищувачів F-16. Тому перед військовим командуванням поставлено завдання максимально ускладнити їхнє розміщення та використання на території нашої країни.

Також британці відзначають зусилля України щодо ліквідації ППО окупантів у Криму. Зазначається, що останнім часом внаслідок серії ударів по півострову російська армія втратила значну кількість систем С-300 та С-400.

"Хоча цілком імовірно, що Росія зможе швидко замінити системи, виснаження, що продовжується, швидше за все, змусить Росію залучати обладнання з інших районів, як вона робила раніше, якщо вона бажає зберегти щільність прикриття ППО. В якості альтернативи Росія може бути змушена прийняти скорочення боєздатності, що надає її сили в Криму підвищеному ризику", - повідомляє Міноборони Великобританії.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки не відправлять ракети до Patriot в Швейцарію в заплановані терміни, спочатку їх отримає Україна.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости