Спека, дощи та грози: яка погода в Україні буде у неділю?

У неділю, 23 червня, в Україні буде спекотно, у деяких регіонах можливі дощі з грозами. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Telegram.

"Неділя буде відчутно свіжішою на заході та півночі України - денна температура повітря знизиться до +24....+27 градусів. Проте на решті території України - південь, схід та більша частина центру - завтра очікується спека до +30....+34 градусів!" - йдеться у повідомленні.

Короткочасні дощі та грози, за словами синоптика, пройдуть періодично в західних, північних, центральних областях.

До вечора неділі опади дійдуть також до Харківської області. На півдні та більшу частину доби 23 червня у східних областях - сухо, сонячно, спекотно.

У Києві завтра пройдуть періодично дощ та гроза, при грозі можливі злива, шквал! Температура повітря знизиться до +24, +25 градусів.

На тижні температура повітря в Україні загалом буде комфортною, навіть на сході та півдні сильна спека малоймовірна.

Під час грози важливо дотримуватися певних правил безпеки, щоб уникнути небезпеки ураження блискавкою та інших нещасних випадків. Ось основні рекомендації:

В приміщенні:

  1. Залишайтеся всередині: Під час грози краще залишатися в приміщенні та закрити всі вікна та двері.
  2. Уникайте контактів із водопроводом: Не користуйтеся водопроводом, не приймайте душ або ванну, оскільки вода проводить електрику.
  3. Вимкніть електроприлади: Вимкніть комп'ютери, телевізори, кондиціонери та інші електроприлади від розетки, щоб уникнути ураження через електромережу.
  4. Уникайте користування телефоном: Не користуйтеся стаціонарними телефонами, підключеними до мережі, під час грози.
  5. Тримайтеся подалі від вікон: Уникайте перебування біля вікон, дверей, камінів і будь-яких металевих конструкцій.

На відкритому повітрі:

  1. Шукайте укриття: Якщо ви знаходитесь на вулиці, якнайшвидше знайдіть безпечне укриття, наприклад, будівлю або автомобіль.
  2. Уникайте високих об'єктів: Тримайтеся подалі від високих дерев, стовпів, веж та інших високих об'єктів, які можуть притягувати блискавку.
  3. Не лягайте на землю: Якщо немає укриття, сядьте на корточки, поклавши руки на коліна та нахиливши голову вниз. Не лягайте на землю, так як це збільшує площу контакту з поверхнею.
  4. Віддаляйтеся від води: Уникайте перебування біля водойм, таких як озера, річки, моря та басейни.
  5. Віддаляйтеся від металу: Тримайтеся подалі від металевих предметів та конструкцій, включаючи огорожі, велосипеди, мотоцикли тощо.

У автомобілі:

  1. Залишайтеся всередині: Автомобіль є відносно безпечним місцем під час грози, але закрийте вікна та не торкайтеся металевих частин автомобіля.
  2. Не залишайте автомобіль: Якщо ви перебуваєте в автомобілі під час грози, залишайтеся всередині до закінчення бурі.

Загальні поради:

  1. Слідкуйте за прогнозом погоди: Перед плануванням будь-якої діяльності на відкритому повітрі перевіряйте прогноз погоди.
  2. Завжди майте під рукою ліхтарик та запасні батарейки: Це корисно у випадку відключення електрики.
  3. Розробіть план дій: Обговоріть з сім'єю або колегами, що робити в разі виникнення грози.
Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости