Які виплати передбачені пораненим захисникам: офіційні роз'яснення Міноборони

Сайт Департаменту соціального забезпечення Міноборони України повідомляє, що пораненим українським захисникам надаються виплати під час їхнього лікування, які зазвичай тривають протягом чотирьох місяців.

Так, відповідно до законодавства, військовослужбовцям виплачується грошове забезпечення за останніми займаними посадами за період звільнення від виконання службових обов’язків у зв’язку з хворобою та перебуванням на лікуванні в лікарняних закладах та у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою. Але не більше чотирьох місяців із дня вибуття з військової частини.

Грошове забезпечення після чотирьох місяців безперервного перебування на лікуванні виплачується на підставі висновку лікарняного закладу, рішення командира військової частини.

Також військовослужбовцям, які у зв’язку з пораненням (контузією, травмою, каліцтвом), перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я (у тому числі закордонних), - з дня отримання такого поранення, включаючи час переміщення до лікарняного закладу, або перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком ВЛК, виплачується додаткова винагорода в розмірі 100 тисяч гривень.

Пораненому військовослужбовцю здійснюється виплата належного йому грошового забезпечення, у тому числі додаткової винагороди, військовою частиною.

Раніше повідомлялося, що цивільні дружини загиблих військових зможуть отримати грошову допомогу.

Нагадаємо, що від 29 березня в Україні розширено коло осіб, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги за загиблих військових. Серед них - жінка або чоловік, з яким загиблий (померлий) проживали разом, але не перебували у шлюбі, якщо спільне проживання встановлено рішенням суду, що набрало законної сили.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги.

Нагадаємо, українцям розказали, як отримати пенсію, якщо годувальник зник безвісті.

Також ми писали, що звільнені з полону українці можуть отримати 100 тисяч гривень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости