Залишки космічної ракети впали на населений район Китаю

Китай запустив китайсько-французький астрофізичний супутник, уламки падають над населеними пунктами. Йдеться про місію SVOM з вивчення гамма-сплесків, повідомляє Spacenews.

Ракета Long March 2C стартувала з космодрому Січан о 3:00 ранку 22 червня, відправивши на орбіту супутник місії «Монітор космічних змінних об'єктів» (SVOM).

Однак запуск викликав падіння уламків: на відео, опублікованому в китайській соцмережі Sina Weibo, видно, як ракетний прискорювач падає на населений район, а люди біжать у пошуках укриття.

SVOM – це результат співпраці Національного космічного управління Китаю (CNSA) та Національного центру космічних досліджень Франції (CNES).

Гамма-сплески (GRB) - це сильні електромагнітні вибухи, які за кілька секунд можуть звільнити стільки ж енергії, скільки Сонце випромінює за все своє 10-мільярдне життя.

Вивчення гамма-сплесків, які, як вважається, викликані смертю масивних зірок або зіткненнями між зірками, могло б дати відповіді на ключові питання астрофізики. Це включає смерть зірок і створення чорних дірок.

Раніше повідомлялося, що Росія планує розмістити на Місяці ядерну установку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости