Українцям повідомили, коли покращиться ситуація з енергопостачанням

Через нещодавні російські обстріли в Україні зберігається дефіцит електроенергії, але ситуація покращиться після завершення ремонтних робіт. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає sud.ua.

«В ніч з п'ятниці на суботу знову були масовані обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури, були атаковані об'єкти системи передач, це своєю чергою вплинуло на загальну ситуацію. На жаль, сьогодні у нас зберігається дефіцит», - зазначила Гринчук.

За її словами, триває технічне обслуговування всіх доступних енергетичних і генеруючих потужностей для підготовки до осінньо-зимового періоду, що є основним пріоритетом. «Зараз нам всім дуже боляче терпіти відключення, але ми всі повинні розуміти, що взимку це буде набагато гірше. Тому ми намагаємося зараз зробити все можливе, щоб всі наші доступні потужності, і ті, які ми відновлюємо після пошкоджень, щоб вони всі безперебійно працювали протягом осінньо-зимового періоду», - додала вона.

Гринчук зазначила, що ситуація покращиться після завершення технічних обслуговувань і ремонтних кампаній, особливо на атомних блоках, які забезпечують більше половини покриття потреб країни. «Після суботніх атак продовжуємо відновлення, тому дійсно дефіцит через жарку погоду трішечки збільшився в ці дні. Однак, думаю, що скоро ситуація покращиться, якщо не буде додаткових обстрілів», - зазначила вона.

Посадовиця підкреслила, що зараз один з найскладніших періодів, оскільки пошкодження тривають і минуло мало часу для достатнього відновлення.

Зазначимо, Укренерго попереджає, що, сьогодні, 26 червня, заходи обмеження споживання діють протягом всієї доби. З 17:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим. Інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень у кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах.

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже восьми з початку цього року ракетних ударів ворога по українській енергосистемі. Для подолання дефіциту залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости