Конвеєр зі знищення росіян: у The New York Times порахували щоденні втрати оккупантів

Російські терористи після початку наступу на півночі Харківської області стали зазнавати значно більших втрат. Так, у травні щоденні втрати росіян становили в середньому понад 1000 одиниць живої сили на добу. У цю цифру входять як убиті, так і поранені та полонені російські військові.

Про це пише американське видання The New York Times із посиланням на дані, які мають розвідувальні служби США та НАТО. За даними розвідників, щоденні втрати росіян у середньому становили понад 1000 солдатів.

Втім, зараз російська армія щомісяця набирає від 25 до 30 тисяч одиниць живої сили до лав окупаційних військ, тобто набір поки що дозволяє компенсувати втрати. Тому Росія все ще може використати свою тактику «м'ясних штурмів», щоб буквально вичавлювати українців із позицій, завалюючи їх трупами.

Західні розвідки вважають, що цього року РФ не проводитиме ще одну хвилю мобілізації. Втрати терористи можуть компенсуватися за рахунок контрактників, засуджених та найманців із бідних країн Африки. Але Україна активно будує зміцнення, встановлює мінні поля та готується перемелювати російських терористів в оборонних боях, тож втрати росіян можуть сильно зрости.

Як пише The New York Times, старший науковий співробітник Євроазіатської програми Інституту досліджень зовнішньої політики Бен Баррі вважає, що Росія зберігає значну перевагу в живій силі та вогневій мощі. А колишній офіцер морської піхоти США та дослідник військової стратегії Росії в Королівському коледжі Лондона Роб Лі прогнозує, що РФ продовжить свої наступальні операції протягом більшої частини року. У той же час він припускає, що Росія може зіткнутися з дефіцитом танків і бронетехніки. Оскільки завдяки достатній кількості артилерійських боєприпасів, ЗСУ успішно знищують техніку ворога.

Українські та західні військові аналітики вважають, що стратегія Росії щодо відкриття нового фронту на північ від Харкова була спрямована на розтягнення обмежених сил України та ослаблення її оборони на Донбасі та півдні країни. Однак, на думку Роба Лі, російські війська не досягли значних успіхів у харківському наступі.

Нагадаємо, оператори безпілотників з прикордонного підрозділу "Фенікс" протягом кількох годин знищили низку ворожих цілей на Бахмутському напрямку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости