Клин на Покровськ і кліщі біля Торецька: яке завдання очікує командувача Гнатова. ВІДЕО

Командування збройних сил РФ хотіло б повторити наступ на Торецьк за прикладом боїв під Авдіївкою. Поки що ситуація не дає можливості ворогу реалізувати цей намір. Однак росіяни формують кліщі, щоб охопити ще один український плацдарм на Донеччині.

Про те, на якій ділянці фронту на сході склалась найзагрозливіша ситуація, військовий оглядач Василь Пехньо розповів у ефірі “Київ 24”.

Пехньо проаналізував ситуацію на двох відрізках фронту на сході, де останнім часом вдається просування ЗС РФ.

Перша ділянка — це агломерація під Торецьком: у цьому напрямку втрати зафіксували, починаючи з 18 червня.

Друга ділянка — Покровськ: місту загрожують російські війська, яких не спинили після втрати Авдіївки. На думку військового оглядача, найбільший виклик — саме Покровськ. Про це свідчить, зокрема, візит президента України Володимира Зеленського, який відбувся 26 червня.

Новий командувач ОСУВ “Хортиця”, генерал Андрій Гнатов повинен розв’язати проблему, яка загострилась саме на цьому напрямку боїв.

“Просування в бік Покровська — це, напевно, зараз найактивніший сектор І недарма. Саме тут не вдається зупинити росіян, саме тут найбільше загроза. Саме з цією ділянкою фронту Гнатову доведеться щось зараз вирішувати у найбільш екстрених ситуаціях. Виступ найбільш гострий — Воздвиженське”, — сказав Пехньо.

Нагадаємо, міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що на цьому тижні обстрілами і пожежею була зруйнована зовнішня станція радіаційного моніторингу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости