Як Мар’яна Безугла стала зіркою російської пропаганди

Депутатка Верховної Ради України та членкиня комітету з питань національної безпеки Мар’яна Безугла не тільки потрапляє в регулярні скандали в медіапросторі країни, але й стає героїнею російської пропаганди. Про це повідомляє Дослідницько-аналітична група InfoLight.UA в своєму дослідженні “Топ-40 українських публічних осіб, яких цитує російська пропаганда”.

За даними дослідників, Мар’яна Безугла має 4 місце в цьому неофіційному рейтингу через регулярне цитування в російських ЗМІ.

Водночас сайт Главком пише, що народна депутатка Ірина Геращенко опублікувала відео із Верховної Ради, в кадр якого підстрибнувши потрапила Мар’яна Безугла. Депутатка на сторінці у Facebook розповіла, чому вирішила підстрибнути.

«Депутатка від ЄС Федина заливалася черговою промовою зрада-зрадонька, слух різало від її натренованого голосу, час ішов, а її колега все це фільмував. Я проходила мимо, він намагався уникнути мого потрапляння в кадр і підняв руки. Мене взяла злість від всього цього популізму, і я підстрибнула. Це не перший раз, коли їм «псую кадр». Взагалі багато що псую популістам і брехунам», – заявила Безугла.

Вона також розповіла про те, як перервала промову народного депутата Анатолія Бурміча.

«Генерал КДБ Бурміч з ОПЗЖ за трибуною Парламенту провалював черговий закон, транслюючи наставницьким тоном російські наративи. Я підійшла, відкрила на своєму планшеті російський прапор на сторінці Вікіпедії і поставила біля нього. Бурміч злісно збив планшет додолу. Його «спіч» перервався, він щось договорив і червоний пішов у свій закуток», – написала Безугла.

“Проте саме цю її витівку використала російська пропаганда, щоб заявити, що “Депутат Рады Марьяна Безуглая вышла на трибуну парламента с российским флажком”.

Російська пропаганда працює достатньо технологічно, пишуть в InfoLight.UA. Розуміючи що прямі фейки або посилання на якісь власні джерела викликають сумнів навіть у власних зазомбованих мешканців, дуже значний об’єм новин про події в Україні вони генерують з посиланням на українські джерела.

Звісно, до “українських джерел” можна зарахувати шарія, царьова або інших втікачів, і це російська пропаганда робить, подаючи новину в стилі “екс-премє’р України заявив” (мова про азірова) або “український політолог заявив” (володимир скачко).

Проте ідеальний варіант, коли джерелом інформації стають ті, кого ніяк не можна пов’язати з росією.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости