Уряд вніс зміни до порядку відправлення повісток поштою

Уряд вніс зміни до порядку відправлення повісток поштою. Ідеться про зміни до Правил надання послуг поштового зв'язку щодо оповіщення призовників, військовозобов'язаних та резервістів (постанова від 25 червня 2024 р. № 747). Про це пише радник міністра МВС України Антон Геращенко в Телеграм.

Зазначається, що згідно з документом, повістка або інший документ про виклик до ТЦК «може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення».

Норму про «повідомленням про вручення включено до інших нормативних документів, зокрема, до Порядку організації та ведення військового обліку призовників та до Порядку проведення призову громадян на військову службу.

Новий закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Перед цим Кабінет міністрів ухвалив низку рішень. Зокрема уряд визначив належні підтвердження оповіщення про виклик до ТЦК у разі надсилання повістки поштою.

У Міноборони пояснювали, що 16 липня після того, як спливе встановлений законом строк у 60 днів на уточнення військово-облікових даних) повістки в Україні зможуть надсилати звичайною поштою рекомендованим листом.

Раніше повідомлялося, що найближчим часом на порталі "Дія" почнуть тестувати сервіс бронювання від мобілізації. Таку послугу запустять вже на початку липня.

Нагадаємо, у середині липня має завершитися період, відведений на оновлення військово-облікових даних військовозобов’язаних. Тих, хто не оновить дані, після 16 липня будуть штрафувати і навіть передавати їхні дані для розшуку Національною поліцією.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости