Бурштинська ТЕС на Прикарпатті не підлягає відновленню після російських ракетних обстрілів

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук в ефірі радіо "Західний полюс" заявив, що після російських ракетних обстрілів Бурштинська ТЕС в Івано-Франківській області не підлягає відновленню. Зазначається, що російські війська 12 разів атакували ракетами Бурштинську теплоелектростанцію.

"Вже певний період часу ми розуміємо, що відновленню не підлягає Бурштинська ТЕС, вона надзвичайно сильно зруйнована", - сказала Світлана Онищук.

Через руйнацію електростанції місто Бурштин взимку може залишитися без тепла та гарячої води. Онищук додає, що область звернулася до Уряду та Міністерства розвитку громад, територій та відновлення. На сьогодні є погодження виділення шістьох котелень для соціальних обʼєктів та населення міста.

Для проходження опалювального сезону у місті Бурштин збудують шість котелень різної потужності для забезпечення соціальних обʼєктів і населення.

Голова Бурштинської громади Василь Андрієшин в інтерв'ю місцевому виданню "Галка" заявив, що Бурштинська ТЕС зазнала значних пошкоджень через ворожі обстріли. За його словами, минулого року було два потужні "прильоти", які пошкодили дах будівлі, а цього року - було понад 10 таких "прильотів".

"Торік ми виконували роботи з відновлення пів року, а зараз даху Бурштинської ТЕС фактично немає. І я маю великі сумніви, що ТЕС взимку запрацює, бо дах і стіни не вдасться відновити… Якщо будуть морози, то все замерзне. Торік, коли було мінус десять, ми розігрівали обладнання факелами, але тоді була зруйнована лише половина даху", - сказав він.

Нагадаємо, українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости