У Словаччині потяг з українцями зіткнувся з автобусом

Біля словацького міста Нове Замки сталася жахлива аварія: потяг EuroCity «Прага-Будапешт», в якому перебувало близько 100 пасажирів, на переїзді врізався в автобус з 8 пасажирами і водієм. Серед пасажирів потяга були українці, повідомляє Aktuallity.

Під час зіткнення загинуло щонайменше 7 людей загинуло і щонайменше 5 отримали поранення, декілька з яких перебувають у важкому стані. Аварія сталася на головній міжнародній трасі, якою курсують експреси за маршрутом Будапешт-Братислава-Прага. Потяг EuroCity (EC) 279 прямував з Праги до Будапешта і зіткнувся з автобусом фірми Arriva.

Причини аварії наразі невідомі, триває розслідування. Словацькі ЗМІ повідомляють, що можливими причинами могли стати неправильно встановлені шлагбауми та світлові сигнали на переїзді, які, за неперевіреною інформацією, не працювали протягом трьох днів через сильний дощ. Однак, джерела в Генеральній дирекції чеських залізниць стверджують, що запобіжник на залізничному переїзді працював, а водій автобуса його, ймовірно, не помітив.

Машиніст потяга отримав опіки через те, що локомотив загорівся після зіткнення.
За даними компанії Arriva, якій належав автобус, за кермом був досвідчений водій, який керує з 1988 року. «Йому 53 роки. Його забрали у важкому стані», – сказав директор продажі та зв'язок Петра Гелец.

Жертви ДТП за участю потяга та автобуса біля Нове Замки ще не ідентифіковані, підтвердив міністр внутрішніх справ Матуш Шутай Ешток.

Раніше повідомлялося, що у Польщі, біля міста Красностав, перекинувся автобус з українцями.

Крім того, автобус з пасажирами перевернувся у Вінницькій області. Крім того, ДТП з автобусом трапилось на Закарпатті.

Також ми повідомляли, що у Румунії автобус з українцями зіткнувся з вантажівкою, є постраждалі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости