Прогноз: коли зникнуть відключення світла в Україні?

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Однак, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року, передає sud.ua.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.

За прогнозами МВФ, наступного року дефіцит електроенергії збережеться, проте його масштаби будуть меншими, ніж минулого року. Попри це, вартість електроенергії може зрости на 60%, що позитивно вплине на доходи енергокомпаній і дозволить їм покращити ситуацію з постачанням електроенергії.

Фахівці МВФ переконані, що за два роки дефіцит електроенергії зникне, і віялові відключення будуть скасовані, що стане важливим кроком до стабілізації енергетичної системи України.

Українцям також нагадали, як подбати про власну безпеку у разі відключення світла.

Українців закликають обмежити використання кондиціонерів або встановити режим охолодження не нижче 24 градусів.

Дотримуючись правил економного споживання електроенергії, можна не тільки зробити свій внесок в покращення енергосистеми, а й зекономити кошти з особистого бюджету.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости