Бої навколо Краматорська: ситуація в Часовому Ярі — критично важка

Російські окупаційні війська протягом 30 червня 25 разів штурмували позиції українських оборонців в районі Часового Яру. Ситуація критично важка.

Про це повідомив український військовий 41-ї окремої механізованої бригади Кирило Сазонов з посиланням на ОСУВ “Хортиця”.

“Всі ці штурми в обовʼязковому порядку підтримує ворожа артилерія, дрони та авіація. За добу 19 авіаударів, Девʼять КАБів. Тільки по Часіку та наших позиціях. Не забувайте також, що під ударами постійно перебувають Костянтинівка, Покровськ, Дружківка, Краматорськ та Словʼянськ. Штурмують дуже активно”, — написав Сазонов.

За його інформацією, за минулу добу українські військові знищили 68 окупантів, поранили — 127.

“Це тільки підтверджені відеофіксацією. Один полонений — не цікавий”, — додав військовий.

Також українські артилеристи та оператори дронів знищили за добу сім російських бліндажів та складів з боєприпасами.

“По Часовому Яру все відбили, ніде не просіли. Український Часів Яр в Українському Донбасі - наш”, — написав Сазонов.

За інформацією 24 ОМБр імені короля Данила ситуація в Часовому Ярі — критично важка. Російські окупанти продовжують штурмувати місто в лоб та намагаються обійти його з флангів.

“Найбільш запеклі бої наразі продовжуються в районі каналу Сіверський Донець — Донбас. Ворог нещадно знищує місто всіма можливими вогневими засобами, застосовує величезну кількість fpv-дронів, скидів по захисниках міста”, — повідомили в 24-й бригаді.

Українські воїни зазначають, що окупанти кидають на штурми десантників, спецпризначенців та колишніх в'язнів із загонів "Шторм-V".

Ресурси ворога "нескінченні". Так, бійці розповідають, що на заміну вбитим приходять нові.

У ЗСУ наголосили, що українські бійці потребують більше озброєння, безпілотників та підтримки.

“Ми стоїмо, але в наших лавах також є втрати. Вічна слава та пам'ять загиблим солдатам, сержантам та офіцерам. Помстимося за кожного. Битва за Часів Яр триває, бійці 24 бригади та інших підрозділів ціною титанічних зусиль боронять місто”, — додали у повідомленні.

Нагадаємо, окупаційна армія РФ справді вдарила по військовому аеродрому у Миргороді Полтавської області, проте ЗСУ не зазнали таких втрат, про які стверджують росіяни

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости