ЗСУ можуть знищити ракетами ATACMS літаки-носії КАБів, але на це нема дозволу

Через заборону Росії на подолання кордону у більш ніж 100 км, українські сили оборони не можуть вдарити ракетами ATACMS по військовому аеродрому "Балтимор", розташованому в місті Воронеж, який знаходиться за 200 км від кордону.

За даними американського часопису Forbes, саме на цьому аеродромі базується багато російських винищувачів-бомбардувальників Су-34, які щодня скидають авіабомби на українські позиції та міста, при цьому уникаючи покарання.

"Але адміністрація президента Джо Байдена ще не дала дозволу українському уряду навести ATACMS на воронезьке Малишево. І тому на даний момент Су-34 з воронезького Малишева щодня безкарно скидають значний відсоток із приблизно 100 плануючих бомб, які росіяни пускають на українські позиції та міста, вбиваючи як солдатів, так і мирних жителів" - зазначає видання.

Збити ці російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 складно за допомогою наявних українських комплексів ППО, оскільки росіяни не наближаються до лінії фронту. За словами військових аналітиків, неможливо поліпшити ситуацію шляхом появи F-16, тому єдиним виходом є отримання дозволу від американської влади на застосування ракет ATACMS проти "Балтимору".

"Україна, ймовірно, не поставить під загрозу майбутні поставки ракет, використовуючи їх проти цілей, які США заздалегідь не схвалюють. Тож українці чекають дозволу, який вони сподіваються отримати найближчим часом" - підсумовує Forbes.

Нагадаємо, на Покровському напрямку, в районі Очеретиного, після окупації Сокола та Новоолександрівки росіяни очікувано рушили на Євгенівку та Воздвиженку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости