Зенітники розповіли, як F-16 допоможе системі ППО в Харкові

Іноземні літаки F-16, які незабаром має отримати Україна від Данії та Нідерландів, зможуть зменшити інтенсивність обстрілів Харкова та Харківської області керованими авіабомбами.

Про це під час прес-конференції, відповідаючи на питання про те, яким чином на ППО в Харківській області вплине поява літаків F-16, сказав заступник начальника штабу 302-ї Зенітної ракетної харківської бригади Олександр.

"Ми – люди, які літаки збивають. Тому зробити якісний аналіз, наскільки літаки вплинуть на ситуацію на землі, це можуть бути мої особисті припущення, які не хочу висловлювати. У цілому можу сказати, що ми бачимо з землі, чим це може допомогти. Це може допомогти впливом на ті засоби повітряного нападу, які завдають ударів КАБами. Тобто, можливо, застосування якихось ракет типу "повітря-повітря" змусить відійти їх подалі, щоб принаймні ці КАБи не долітали хоча би до Кільцевої дороги Харкова", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи можуть літаки F-16 використовуватися як частина системи ППО в Харківській області, офіцер сказав: "Це вже буде залежати від керівників вищого рангу, які планують протиповітряне прикриття. Так, у нас є взаємодія з авіацією за ешелонами, за висотами, за напрямки, за рубежами. Є декілька типів взаємодії зенітно-ракетних військ із винищувальною авіацією, із авіацією прикриття, але це все працює рішенням старших командирів".

Нагадаємо, що 2 липня стало відомо, що Нідерланди офіційно погодили експорт в Україну 24 винищувачів F-16 та 7 авіадвигунів до них. Згідно з ліценцією від міністерки зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Кайси Оллонґрен, перший літак має незабаром надійти: "Незабаром відбудеться поставка перших літаків. Інформуємо Палату, що необхідний дозвіл на експорт військової техніки в Україну видано".

Нагадаємо, усі сторони воєнного конфлікту в Україні зараз активізувалися у пошуку компромісу. Про це заявив журналіст Дмитро Гордон. Він поділився інформацією зі своїх джерел – зокрема, ключовими тезами “російського мирного плану”, яким міністр внутрішніх справ рф привіз до США.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости