Чергова маніпуляція Безуглої: Переклала відповідальність за фортифікації з Уряду та ОВА на Генштаб ЗСУ

Марʼяна Безугла умисно вводить суспільство в оману, покладаючи провину за відсутність другої і третьої лінії фортифікацій на військове командування. Як народна депутатка вона не може не знати, що відповідальні за будівництво ІФС – урядовці та голови ОВА, яких призначають за поданням президента та сам голова держави.

3 липня нардепка опублікувала в своєму Telegram-каналі пост, в якому повідомила, що російські окупанти взяли під вогневий контроль трасу Покровськ-Костянтинівка. За її даними на цій ділянці немає фортифікацій та підготовлених позицій, а при виході на трасу відкриваються дорога на «неокопаний» Покровськ і Краматорську міську агломерацію. Цю ситуацію Безугла назвала «колективним Содолем», тобто поклала усю відповідальність за відсутність ІФС на військове командування. Нардепка або не розуміється на зонах відповідальності державних інституцій, або цілеспрямовано бреше суспільству.

Хто ж насправді відповідає за будівництво ІФС? Ще в березні 2023 року Кабмін постановою доручив Міноборони, яке тоді очолював Олексій Рєзніков, профінансувати будівництво військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд адміністраціями областей.

Розподіл обовʼязків був наступним: державним замовником виступали ОВА, розпорядником бюджетних коштів за цією програмою, а також виконавцем робіт – ОВА. На Міноборони покладалось завдання приймати роботу та вести облік збудованих фортифікацій.

У листопаді 2023 року Мінборони та Мінцифри створили спільну робочу групу з будівництва фортифікацій, яку очолили міністри Рустєм Умєров та Михайло Федоров.

Зони відповідальності перерозподілили: першу лінію оборони (взводні опорні пункти, так звані окопи) будують безпосередньо військові підрозділи, другу і третю – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

У 2023 році на будівництво ІФС сумарно було виділено 1,2 млрд грн. Для порівняння того ж року на «Телемарафон» та інші супутні канали Рада виділила 1,94 млрд грн.

При цьому Безугла замість того, аби критикувати своїх колег по парламенту, Уряд чи президента як відповідального за призначення голів ОВА, звалює усю відповідальність на Генштаб ЗСУ, який ніколи не був замовником, виконавцем чи розпорядником коштів на будівництво другої і третьої ліній оборони.

Це приклад чергової інформаційної атаки нардепки на військове командування. Безугла маніпулює фактами, перекладає відповідальність за недолугу роботу держпосадовців на командування, сіє в суспільстві недовіру до ЗСУ.

Днями Безугла, яка є заступницею голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, увійшла до топ-5 українських публічних осіб, яких найчастіше цитує російська пропаганда. Рейтинг уклала дослідницько-аналітична група InfoLight.UA.

Депутатка систематично дискредитує інституції, яким найбільше довіряє українське суспільство: Збройні Сили, військове командування, волонтерів, незалежні медіа. При цьому інформаційні операції збігаються в часі із активізацією дій окупаційної армії РФ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости