“Відмазали” від мобілізації: родичі київських посадовців брали дітей-сиріт для перетину кордону

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що працівники його офісу виявили: близькі родичі київських посадовців могли прикриватися дітьми-сиротами, щоб нелегально виїхати за кордон.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури м. Києва розпочато розслідування за фактами, викладеними Уповноваженим Верховної Ради з прав людини. Йдеться про незаконний виїзд осіб у березні 2022 року під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

У рамках кримінального провадження перевіряється інформація про те, що посадовці Служби у справах дітей та сім'ї міста Києва та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва організували виїзд за кордон кількох осіб, включаючи своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації.

Також перевіряється інформація про те, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами нашої держави, не повернувся до України.

Досудове розслідування проводиться за ознаками ч. 2 ст. 332 КК України — незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб. Усі зазначені у заяві факти отримають правову оцінку.

Нагадаємо, у Міноборони розповіли про новий механізм вручення повісток. Запроваджується новий механізм вручення повісток через поштові відправлення.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости