Батьки з дітьми таємно повертаються до Торецька попри примусову евакуацію

Влада Торецька проводила примусову евакуацію мешканців з міста, однак деякі люди таємно повертались назад.

Про це розповів очільник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик, передає "Радіо Свобода".

За офіційними даними, у Торецьку залишилося 4,5 тисячі населення. Але коли збільшилася інтенсивність обстрілів, під час яких ворог нещадно нищить нашу інфраструктуру та наносить смертельні удари, охочих евакуюватися стало більше.

Очільник ОВА поінформував, що протягом минулого тижня рятувальники та поліцейські на броньованих автомобілях вивезли з міста близько 1400 людей.

"Росіяни активно б'ють із авіації, руйнуючи не тільки житлові будинки, а й інфраструктуру. Існує велика ймовірність, що транспортні засоби можуть потрапити під атаку", - зазначив Чинчик.

За його словами, серед тих, хто залишається у місті, можуть бути сім'ї з дітьми, попри те, що влада проводила їхню примусову евакуацію.

"Бувало ми фіксували, що батьки офіційно виїжджали через блокпости, проте згодом таємно поверталися в громаду в обхід пунктів пропуску і завозили назад дітей. Інколи цих дітей не випускали з осель, аби їх ніхто не побачив. Такі випадки непоодинокі, коли декого доводилося примусово евакуювати вдруге, втретє, і навіть вшосте", ‒ повідомив він.

Раніше Чинчик говорив, що росіяни завдають кожного дня по громаді 10-20 авіаударів. Станом на кінець жовтня 2021 року у Торецьку мешкали близько 35 тисяч людей.

Нагадаємо, окупанти здійснили комбіновану атаку по містах Покровського району. Правоохоронці розпочали розслідування за фактами поранення 10 осіб, 5 з яких діти.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости