Військові РФ увійшли до ще одного населеного пункту на Харківщині: що відбувається на півночі

Збройні сили Російської Федерації увійшли до невеликого прикордонного населеного пункту Сотницький Козачок, що розташований на північний захід від Харкова.

Про це детальніше розповіли аналітики Інституту вивчення війни.

"Російські війська продовжують періодичні транскордонні рейди на північ Харківської області та, як повідомляється, увійшли до невеликого прикордонного населеного пункту на північний захід від міста Харкова", — йдеться у повідомленні.

Речник оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Юрій Повх заявив 4 липня, що ворожа ДРГ увійшла в село Сотницький Козачок, а українські військові намагалися виявити та дати відсіч противнику. За його словами, окупанти хочуть створити точки напруженості вздовж кордону, використовуючи ДРГ.

В ISW вважають, що окупанти здійснюють періодичні транскордонні рейди на півночі, аби відволікти українські сили з інших критичних районів. 26 червня у ДПСУ повідомили про невеликий російський рейд у Сотницький Козачок. Тоді російські військкори стверджували, що ЗС РФ нібито майже повністю захопили населений пункт та досягли "хорошого прогресу" в цьому районі, проте в ISW не спостерігали візуального підтвердження тривалої присутності росіян у поселенні.

Згідно з геолокаційними кадрами від 4 липня, українські військові відбивали ворожу посилену механізовану атаку чисельністю у взвод на півночі від Харкова. Аналітики наголосили, що це було першим візуальним підтвердженням для них російської механізованої атаки чисельністю у взвод у цьому районі від початку появи окупантів на півночі Харківщини з середини травня. Зокрема, пʼять російських БТРів атакували в напрямку Глибокого на заході від Красного. Силам оборони вдалося знищити три з пʼяти одиниць бронетехніки, тоді як ворогу не вдалося зробити жодного підтвердженого просування під час штурму.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Харківському напрямку ЗС РФ здійснили 18 атак за підтримки авіації протягом 4 липня біля Сотницького Козачка, Глибокого, Липців та Вовчанська. Українським бійцям вдалося успішно відбити 14 штурмів.

Нагадаємо, Міністерство оборони США публічно пообіцяло, що буде уважно слідкувати за ймовірним пересуванням північнокорейських військ в Росію для їхньої участі у війні проти України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости