Фейковий борець з корупцією взаємодіяв з відомством інформації самопроголошеної ДНР

На підтвердження цього факту публікуємо два документи: перший свідчить наявність у голови ГО «НОН-СТОП» Кирила Яковця російського паспорту, другий – акредитацію журналіста міністерства, так званої, Донецької народної республіки, передає "Відкрита Україна".

Багато років у Харкові ходили чутки про те, що фейковий антикорупціонер активно співпрацює з проросійськими діячами. Наша редакція отримала документальні підтвердження, що підтверджують цей факт. Відповідно до документів, Кирило Яковець – громадянин РФ, має акредитацію як журналіст-фрілансер в ДНР.

Наші джерела повідомляють, що Яковець зустрічався з міністром інформації ДНР Ігорем Антіповим та координував з ним роботу ЗМІ. Сам Яковець має зв'язки зі зрадником України Віктором Медведчуком. Фейковий борець з корупцією отримував вказівки від Медведчука через Артема Марчевського, колишнього генерального продюсера телеканалу "112". Зараз Марчевський займає посаду головного редактора антиукраїнського ресурсу Voice of Europe. Отримані вказівки Яковець особисто передавав Антіпову.

Відомо, що Кирило Яковець познайомився з Марчевським у 2019 році, коли працював у його команді під час виборів до Верховної Ради, підтримуючи нині заборонену політичну силу ОПЗЖ, а ще представляв інтереси Марчевського в суді. Зараз фейковий борець з корупцією переховується від українських правоохоронців у Іспанії. Проти Яковця відкриті три кримінальні справи: недостовірної повідомлення про злочини, ухилення від мобілізації, перешкоджання діяльності ЗСУ. Також ЗМІ інформували, що вказівки від Марчевського Яковець отримував під час зустрічей у Празі, куди фейковий український антикорупціонер відправився відразу після втечі з України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости