Генсек НАТО пояснив, чому різко проти збиття Польщею ракет над Україною

Генсек НАТО Столтенберг вважає, що участь Польщі у збитті російських ракет над Україною буде означати участь Альянсу у «конфлікті».

Про це Єнс Столтенберг сказав в інтерв'ю телемарафону.

«НАТО буде підтримувати Україну і ми зараз збільшили свою підтримку, зокрема за рахунок різних систем ППО. Звісно, F-16 також є важливим в цьому контексті. Ми надамо і більше наземних систем ППО і боєприпаси до тих, які є», - вказав Столтенберг.

Проте, відповідаючи на питання щодо того, щоб Польща могла збивати російські ракети над територією України, генсек заявив, що цього не буде.

«Політика НАТО незмінна - ми не будемо брати участь в цьому конфлікті, ми не станемо його частиною», - наголосив він.

Нагадаємо, Білий дім заявив, що збиття російських ракет Польщею викличе ескалацію війни, що «не буде корисною ні для Києва, ні для Варшави».



8 липня у Варшаві президент України Володимир Зеленський та голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск підписали безпекову угоду між країнами. Ця угода передбачає розробку механізму збиття ракет і дронів рф в українському небі, якщо вони летять в сторону польської території.

Раніше збройні сили Польщі не збивали навіть ті російські ракети, які залітали у повітряний простір країни.

63% поляків вважають, що Польща має розпочати переговори з Україною і НАТО про збиття російських ракет, які летять у напрямку Польщі, у прикордонних регіонах України.

Нагадаємо, російські війська продовжували бити дронами і артилерією по Нікопольському району Дніпропетровщини ввечері та вночі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости