ЦНАПи перезавантажені, військовозобов’язаних закликають оновлювати дані в Резерв+

В Україні після 16 липня, коли спливають 60 днів, відведених на оновлення військово-облікових даних для військовозобов’язаних громадян віком від 18 до 60 років, військових патрулів на вулицях може бути більше, передає sud.ua.

Зараз у столичних ЦНАПах на прийомі задіяна максимальна кількість адміністраторів, які безперебійно надають повний спектр адміністративних послуг.

«Ми завжди готові допомогти, та через велике навантаження закликаємо звертати увагу на альтернативний засіб оновлення даних – застосунок «Резерв+», – наголосили в Департаменті (Центрі) надання адміністративних послуг КМДА.

Оновлення даних через цей застосунок практично не відрізняється від оновлення у ЦНАПі. Так, у «Резерв+» військовозобов’язаний самостійно оновлює три поля інформації: номер телефону, електронну пошту (за наявності) та фактичну адресу проживання. У ЦНАПі це робить працівник. Але в обох випадках можна отримати документ з однаковою юридичною силою.

Нагадаємо, у квітні президент України підписав новий закон про мобілізацію. Він набув чинності 18 травня 2024 року. Згідно з ним, оновити персональні дані українцям потрібно впродовж 60 днів – до 16 липня.

Актуалізувати інформацію про себе, згідно з чинним законодавством, потрібно:

Важливо, що дані у цей період повинні оновити всі - навіть ті, хто вже актуалізував інформацію раніше у 2024 році (до 18 травня).

Зробити це можна у кілька способів (кожен військовозобов'язаний має право обрати його сам):

Раніше повідомлялося, що робити, якщо додаток “Резерв+” показує статус “Потребує уточнення”.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости