ISW: Путін не зацікавлений у чесних переговорах на будь-яких умовах, окрім російських

Умови лідера Росії Володимира Путіна щодо закінчення війни проти України рівнозначні капітуляції України, що свідчить про те, що Путін і надалі не зацікавлений у добросовісних переговорах на будь-яких умовах, окрім російських.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Путін намагається висунути ідеї повної капітуляції України як розумної передумови для мирних переговорів. Так у Росії намагаються підірвати зусилля України, спрямовані на отримання міжнародної підтримки власних легітимних переговорних позицій, які ґрунтуються на міжнародному праві.

«Постійні спроби Росії стверджувати, що Україна відмовляється від «розумних» вимог, мають на меті виставити Україну безрозсудною стороною, незважаючи на те, що законні кордони України визнані міжнародним правом з 1991 року», – зазначено у звіті.

В ISW переконані, що Україна продовжує демонструвати свою готовність вести переговори з Росією на власних умовах, а українські вимоги щодо мирного врегулювання відповідають міжнародному праву.

«ISW також продовжує вважати, що вимоги Путіна про капітуляцію України дозволять російським військам та окупаційним адміністраціям продовжувати свої широкомасштабні та цілеспрямовані кампанії етнічних чисток в окупованій Україні, а повне відновлення територіальної цілісності України необхідне для звільнення українського народу від російської окупації. Прийняття будь-чого, окрім звільнення Україною свого народу, є непрямим схваленням незаконної окупації Росією понад п’яти мільйонів українців», – наголошують аналітики.

За даними українських соціологів, майже половина (44%) українців, які не беруть участі в бойових діях, вважають, що настав час для початку офіційних мирних переговорів із Росією. Але у всіх регіонах більшість опитаних не погоджуються з вимогами російського лідера Володимира Путіна, який називає умовою перемир’я виведення українських військ із чотирьох областей країни в їхніх адміністративних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський 15 липня заявив, що до листопада влада країни та її союзники опрацюють план участі Росії в другому Саміті миру. Перший такий форум відбувся без представників російської влади у Швейцарії 15–16 червня.

За його підсумками опубліковане комюніке, підписане 80 державами. У документі підтверджена відданість принципу територіальної цілісності України. У МЗС Росії назвали саміт «провальним» і заявили, що не планують брати участь у другому.

Нагадаємо, Генсек НАТО Столтенберг вважає, що участь Польщі у збитті російських ракет над Україною буде означати участь Альянсу у «конфлікті».

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости