США сподіваються, що Китай зіграє продуктивну роль у завершенні війни РФ з Україною

Влада США заохочує Китай в контексті його стратегічного партнерства з Росією вплинути на Москву з метою припинення військової агресії проти України та завершення війни справедливим миром.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу у Вашингтоні.

Американський чиновник, відповідаючи на запитання журналістів щодо допомоги РФ з боку Китаю, висловився про роль Пекіна у посиленні "військової машини" Кремля та дипломатичної підтримки.

"Що стосується Китаю, подивіться, ми бачили, як ви сказали, подальші відносини між Китаєм і Росією, і це стосується не лише відновлення оборонно-промислової бази", - сказав він.

Міллер додав, що це стосується і того, що Росія є "великим стратегічним партнером" для Китаю, та висловився про зв'язки між лідером КНР Сі Цзіньпіном та російським диктатором Володимиром Путіним та візити між ними.

"Тому я не знаю - я не можу остаточно передбачити, куди це піде. Що я можу вам сказати, так це те, що коли ми спілкувалися безпосередньо з урядом Китаю, ми сказали, що зрештою сподіваємося, що вони зможуть зіграти продуктивну роль у припиненні конфлікту", - заявив представник Держдепу.

Разом з тим він уточнив, що це "має бути роль, яка визнає, хто був агресором і хто був жертвою".

"І це було не просто отримання миру заради миру, а й отримання миру, який був справедливим миром і міцним миром для тієї держави України", - сказав Міллер.

Спікер Держдепу при цьому зазначив, що "зрештою я не можу вам сказати, що вони збираються робити".

Влада КНР офіційно займає нейтральну позицію щодо війни РФ із Україною. Разом з тим Пекін допомагає кремлівському режиму поставками комплектуючих для виробництва зброї, а також закуповує у РФ нафту і газ, тоді як країна-агресор перебуває під західними санкціями.

Нещодавно лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін буде шукати способи врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб.

Також повідомлялося, що у декларації саміту НАТО йшлося про те, що Китай став вирішальним чинником, що сприятиме війні Росії проти України. У зв'язку з цим Альянс закликав Китай припинити будь-яку матеріальну та політичну підтримку військових зусиль РФ.

Нагадаємо, у кількох областях РФ цієї ночі працювали сили та засоби ППО через нібито атаку дронів. При цьому у звіті російського міністерства оборони не вказується один із регіонів, що начебто також зазнав повітряного нападу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости