Євген Коноплянка остаточно завершив кар'єру

Колишній вінгер збірної України Євген Коноплянка вирішив завершити кар'єру футболіста і розпочав два нових проєкти. Про це він повідомив в Instagram.

34-річний Коноплянка оголосив, що залишає професійний спорт і займеться іншими видами діяльності, пов'язаними з футболом.

"Сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним", – написав Коноплянка.

Разом з екс-форвардом національної команди Романом Зозулею він заснував скаутську агенцію Talented Birds, яка займатиметься пошуком футбольних талантів. Крім того, Коноплянка розвиватиме кіберспортивну команду kONO.ECF.

Нагадаємо, Коноплянка народився у Кропивницькому (колишній Кіровоград) і почав свою кар'єру у місцевому клубі "Олімпік". У 16 років він потрапив до академії "Дніпра" і дебютував на професійному рівні в сезоні 2007/08. Він провів у "Дніпрі" 7 сезонів, після чого перейшов до іспанської "Севільї" влітку 2015 року, де грав протягом року. Наступні три сезони він провів у німецькому "Шальке", а ще два роки виступав за донецький "Шахтар".

Він виграв Лігу Європи 2015/16 зі "Севільєю" та став чемпіоном України з "Шахтарем". В сезоні 2021/22 він грав за польську "Краковію", а потім не зміг закріпитися в румунському "Клужі". У складі збірної України він дебютував у 2010 році, зігравши 87 матчів і забивши 10 голів, був учасником Євро-2012 та Євро-2016.

Раніше повідомлялося, що Роналду оголосив про завершення кар'єри.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости