Москва прагне заполонити тимчасово загарбану територію «казаками» з нагаями

Російська влада прагне перетворити захоплені українські території на "історичні" псевдоказацькі землі за участі московської церкви.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Росіяни створюють мережу псевдоказацьких осередків на тимчасово окупованих територіях при "всеросійському казацькому русі". Курує процес формування декоративних осередків росіянин Віталій Кузнєцов, якого російська пропаганда називає отаманом. Також участь у вербуванні бере російська церква", - йдеться в повідомленні.

За задумом організаторів, осередки мають виконувати функції дружинників, зокрема патрулювати вулиці, за прикладом Російської імперії.Крім цього, їх створення має суто ідеологічний контекст на поширення наративу щодо "казацького" російського краю.

"Проте наразі учасників в осередках майже немає", - зауважили в Центрі національного спротиву.

Нагадаємо, російські державні ЗМІ опублікували коментарі заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва у певній інтерпретації. Вона підтримує зусилля Кремля з підготовки росіян до тривалої війни в Україні, мету якої у вигляді руйнування української державності нібито буде досягнуто протягом 10 років.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости