Рішення щодо відходу з Кринок і Урожайного приймали військові

Усі рішення щодо відступу чи атак на позиції ворога ухвалюють військові. Рішення щодо відступу чи атак ухвалюють в Генштабі і далі вниз по вертикалі.

Про це у коментарі “24 каналу” заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи інформацію про відхід Сил оборони з Кринок на лівому березі Дніпра Херсонської області і Урожайного на Донеччині.

За словами радника голови ОП, військові чітко розуміють ситуацію, враховуючи обсяг зброї, яку Україна отримує від міжнародних партнерів.

“Одним з основних завдань є те, аби Україні вдалося закрити небо над лінією фронту. Росія має значну кількість літаків, які запускають близько 5-6 тисяч керованих авіабомб щомісяця. До цього варто додати артилерію, дрони та іншу зброю.

Треба дозакрити небо над лінією фронту. Бо там Росія має тотальну перевагу. Якщо не прибрати російські літаки, то складно розраховувати на ефективні наступальні операції”, – підсумував Подоляк.

16 липня портал Liga.net із посиланням на джерело в Генштабі ЗСУ повідомив, що Сили оборони відступили із села Кринки, розташованого на лівому березі Дніпра в Херсонській області, а також із селища Урожайне у Волноваському районі Донецької області.

У Збройних силах підтвердили, що відійшли з Урожайного Донецької області.

Щодо Кринок, то, за даними DeepState, операція в селі Кринки завершена.

Нагадаємо, ворог обіцяє на тимчасово окупованих територіях з наступного року забирати машини в українців без паспортів РФ.


Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости