ISW: Окупанти намагалися перетнути канал Сіверський Донець-Донбас у районі Часового Яру, атаки не припиняються

Російські війська просунулися в районі Часового Яру Донецької області. Вони спробували прорвати українську оборону та перетнути канал Сіверський Донець-Донбас.

Підтверджених змін на цій лінії фронту Краматорського напрямку у ворога не було, але атаки не припиняються. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Український військовий оглядач Костянтин Машовець перерахував ворожі формування, що діють у районі Часового Яру.

За його словами, це підрозділи російської 98-ї повітряно-десантної дивізії (ПДВ), 200-ї мотострілецької бригади (14-й армійський корпус, Ленінградського військового округу), 11-ї бригади ПДВ та 102-го мотострілецького полку (150-ї мотострілковий полк) стрілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу.

"Вони просунулися до каналу Сіверський Донець-Донбас у межах східної Калинівки (північніше Часового Яру) та атакували у напрямку перетину каналу й траси Т-0504 на південний схід від міста", – пишуть в ISW.

Російські блогери самі визнали, що ЗС РФ безуспішно намагаються форсувати канал Сіверський Донець-Донбас у районі Часового Яру. Водночас Машовець припустив, що окупанти можуть перетнути його на південь від Калинівки або на південь від захопленого мікрорайону Новий (або "Канал") у східній частині міста, де канал тече під землею.

Він заявив, що частини 3-го російського АК безуспішно атакували українські позиції поблизу залізничної лінії Кліщіївка – Андріївка (обидві на південний схід від Часового Яру).

Пропагандисти ж стверджують, що російські війська просунулися в межах Калинівки та в лісовій зоні на південний захід від Кліщіївки. Вони також продовжували наступ на північ від Часового Яру в напрямку Новомаркового, в районі самого міста та на схід від нього біля Іванівського.

Повідомляється, що в районі Григорівки (на північний схід від Часового Яру) діють підрозділи 7-ї російської мотострілецької бригади (2-й АК "ЛНР").

Нагадаємо, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 19 липня 2024 року становлять близько 564 тисячі 620 осіб, зокрема 980 осіб - за минулу добу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости