РФ може виготовляти до 30 бойових літаків на рік: про які винищувачі йдеться

Зараз Росія здатна виготовляти до 30 нових бойових літаків на рік – до цього числа входять, зокрема, винищувачі Су-57.

Таку заву зробив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“В першу чергу в них виробництво авіації – це зараз Су-35 та Су-34. Приблизно до ескадрильї на рік вони можуть виробляти. Тобто це 8-10 літаків на рік вони вробляють Су-34 і Су-35”, – розповів він в етері телеканалу “Київ24”.

Також у росіян є виробництво Су-57. Це, за словами експерта, так званий винищувач пʼятого покоління. Але кількість виробництва мінімальна – приблизно 2-4 літаки.

“Хоча інколи вони заявляють, що можуть виробляти і більше, до ескадрильї, але це навряд чи. Жодного фактажу, що це дійсно так, не було представлено за час виробництва. Тобто це максимум 2-4 літаки на рік. Є ще учбово-бойові Як-130, які також у невеликій кількості – десь до 4-6 одиниць на рік – виробляються. Тобто протягом року вони можуть зробити з нуля, саме нових до 30 бойових літаків”, – продовжив оглядач.

Коваленко додав, що є ще категорія Су-30, але в основному вони проходять модернізацію до рівня Су-30СМ.

“Тобто це не виробництво, а саме процес модернізації, відновлення і так далі. Весь інший авіаційний парк – це старі радянські літаки, які вони намагаються підтримувати в боєздатному стані”, – констатував Олександр Коваленко.

У Росії запатентували новий дрон. Візуально безпілотник схожий на вже відомий спеціалістам іранський Qasef, який використовують єменські хусити. Експерти кажуть, що по суті його можна назвати більш потужним аналогом “Ланцета”.

Крім того, у червні ворожі ВКС отримали нову партію бортів Су-34. Про це повідомив ветеран АТО, очільник фонду “Повернись живим” Тарас Чмут. За його словами, загалом РФ має 160 серійних стройових бортів.

Нагадаємо, поліція шукає свідків вбивства росіянами 45-річного чоловіка під час окупації Херсона, місцевого мешканця застрелили на вулиці ввечері 17 жовтня 2022 року.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости