В Україні безкоштовно навчатимуть жінок на водіїв автобусів

В Україні розпочинається пілотний проєкт для навчання жінок-водійок автобусів. Домовленість про це уклали Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України разом з Представництвом ООН. Інформацію про проєкт повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Це безкоштовна програма, спрямована на розвиток навичок жінок у відповідь на дефіцит кадрів, що виник через вторгнення Росії в Україну. Метою проєкту є перепідготовка жінок для роботи водіями міського транспорту, зокрема автобусів.


Дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, або шість тисяч співробітників.

"Це перша ініціатива міністерства, спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і на подолання стереотипів та упереджень щодо професій", - заявив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

У рамках проєкту передбачено навчання жінок для отримання кваліфікаційної карти водія (код 95). Це документ, що підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Раніше повідомлялося, що згідно з новим законом про мобілізацію, на військовий облік обов'язково мають стати жінки, які мають освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости