Перші сім жінок-ув'язнених підписали контракт з ЗСУ

Семеро жінок, які відбували покарання у в’язниці, уклали контракт зі Збройними Силами України. Вони успішно пройшли військово-лікарську комісію та отримали згоду командирів військових частин на проходження служби у конкретних підрозділах Сил оборони. Про це повідомило Міністерство юстиції України.

«Жінки виявили бажання проходити військову службу за контрактом в обмін на умовно-дострокове звільнення.», – йдеться в повідомленні.

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька зазначила: «Ухвалений Верховною Радою закон про мобілізацію засуджених осіб передбачає можливість потрапити до війська не тільки чоловікам, але й жінкам. Однак раніше засуджені жінки не виявляли бажання мобілізуватись до війська. Наразі маємо рішення щодо перших 7 засуджених, які вирішили укласти контракт із ЗСУ».

З моменту набрання чинності Закону України, який регулює порядок реалізації прав засуджених на їхню безпосередню участь в обороні держави, 6101 засуджених виявили бажання долучитися до лав Збройних Сил України. 3823 особи вже виїхали з установ відбування покарань на військові навчання.

Нагадаємо, до 16 липня усі військовозобов'язані повинні були оновити військово-облікові дані. Ті, хто цього не зробив, будуть отримувати штрафи від 17 до 25,5 тисячі гривень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости