Що чекає на військовозобов'язаних, які не забрали з пошти повістки

З 16 липня в Україні набули чинності нові правила, за якими чоловіки віком від 18 до 60 років отримуватимуть повістки поштою. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки надсилатимуть ці документи рекомендованими листами з повідомленням про вручення, що робить їх юридично значущими.

Адвокат Юрій Айвазян попередив, що за ігнорування таких листів передбачено штраф у розмірі 17 000 гривень.

Військовозобов'язаний має три варіанти дій при отриманні повістки:

  1. Підписати повістку та з'явитися в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки протягом 14 днів.
  2. Підписати повістку та відправити її назад.
  3. Не підписувати повістку та залишити її на пошті.

У двох останніх випадках отримувач вважатиметься таким, що ухиляється від мобілізації, і змушений буде сплатити штраф. За кожну неявку за новою повісткою накладатиметься новий штраф, оскільки це вважається окремим правопорушенням.

Важливо зазначити, що інформація про штрафи з'являтиметься у додатку "Дія", що спрощує контроль за мобілізаційними заходами. Проте важливо враховувати, що винесення постанови про притягнення до адміністративної відповідальності має відбуватися за присутності отримувача. Це забезпечує дотримання прав громадян на справедливий розгляд справи.

Нагадаємо, в Україні триває мобілізація через російське повномасштабне вторгнення, і наразі на службу призивають військовозобов'язаних чоловіків. Однак, деякі категорії громадян мають право бути залученими до Збройних Сил України (ЗСУ) лише добровільно, уклавши контракт.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости