Сьогодні в Україні плануються масштабні відключення світла: подробиці від Укренерго

Вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти «Укренерго» в Житомирській та Чернігівській областях. Через пошкодження обладнання знеструмлювалось понад 68 тисяч споживачів в окремих районах Житомирської та Київської областей. На ранок без світла залишались близько 30 тисяч споживачів на Житомирщині та Київщині. Триває процес відновлення енергопостачання, повідомляє Укренерго.

У пресслужбі зазначили, що сьогодні відключення світла планується до кінця доби. Максимальними вони будуть з 13:00 до 18:00 та з 20:00 до 23:00.

"Сьогодні, 26 липня, заходи обмеження застосовуються з сьомої години ранку і триватимуть до кінця доби. З 7:00 до 13:00, з 18:00 до 20:00 і з 23:00 до 24:00 буде застосовуватись одна черга відключень. З 13:00 до 18:00 і з 20:00 до 23:00 – дві черги", - йдеться в повідомленні.

Дві черги означають, що приблизно у третини споживачів не буде світла.

В Укренерго також повідомили, що через негоду на ранок знеструмлені 3 населені пункти в Одеській області. Через бойові дії та з інших причин повністю та частково знеструмлений 571 населений пункт. Так, через бойові дії: є знеструмлення у Житомирській, Харківській, Київській, Донецькій, Херсонській, Миколаївській областях.

Нагадаємо, Миненерго повідомило, що на одній із АЕС виведено з ремонту один з енергоблоків.

Раніше повідомлялося, що мешканці Полтави перекрили вулицю на знак протесту проти тривалих відключень електроенергії, які залишили їх без світла та води на кілька днів.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости