МАГАТЕ підтвердило зупинку другого енергоблоку Південноукраїнської АЕС

Минулого тижня роботу енергоблока №2 на ПУАЕС було тимчасово припинено через несправність трансформатора у відкритому розподільчому пункті 330 кВ, розташованому за межами майданчика АЕС. За даними МАГАТЕ, на Південноукраїнській АЕС сталося пошкодження керамічного ізолятора внаслідок короткого замикання, що спричинило витік масла, яке загорілося від електричної дуги.

«Внаслідок короткого замикання сталося пошкодження керамічного ізолятора, що призвело до витоку масла, яке загорілося внаслідок електричної дуги», — повідомляється у звіті МАГАТЕ.

Зупинка реактора тривала приблизно 17 годин. Після ремонту та відновлення електроживлення реактор було перезапущено, і за добу він вийшов на повну потужність роботи.

Володимир Кудрицький, Голова правління НЕК «Укренерго» відреагував на оприлюднену інформацію щодо ситуації з відключенням минулого тижня енергоблока №2 на Південноукраїнській АЕС. Про це йшлося під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

«На жаль, протягом дії воєнного стану і під час постійних атак ворога ми не можемо коментувати ситуацію на конкретних енергооб’єктах публічно. Ми цей принцип сповідували та продовжуємо сповідувати, тому я ніяк не можу прокоментувати цю ситуацію, окрім того, що є певна й офіційна інформація, є інформація від МАГАТЕ. Думаю, що на цьому варто зупинитися і в моїй відповіді поставити крапку», – зазначив Володимир Кудрицький.

Раніше повідомлялося, що біля ЗАЕС зруйнована станція радіаційного моніторингу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости