Росіяни захопили Роботине: ЗСУ відновили позиції на Сіверському напрямку

Російські, ймовірно, повністю захопили село Роботине в Запорізькій області України, тоді як Збройні сили України відновили деякі втрачені позиції на Сіверському напрямку.

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни.

ЗСУ нещодавно відновили втрачені позиції на Сіверському напрямку на тлі триваючих наступальних операцій Росії в цьому районі. Кадри з підтвердженою геолокацією від 27 липня свідчать про те, що українські сили нещодавно відновили втрачені позиції в західній частині села Івано-Дар'ївка Донецької області (на південний схід від Сіверська). 27 та 28 липня російські війська продовжували наступальні дії в районах на схід від Сіверська (поблизу Верхньокам’янського) та на південний схід від Сіверська (поблизу Спірного та Івано-Даріївки).

Тим часом росіяни також мають просування на кількох ділянках фронту, зокрема ймовірно повністю захопили село Роботине, звільнене під час контрнаступу України влітку 2023 року. Зокрема це такі ділянки:

У Запорізькій області: кадри, опубліковані 27 липня, свідчать про нещодавнє просування окупантів на північ від Роботиного та ймовірне захоплення всього Роботиного, пишуть аналітики ISW. Один з воєнкорів заявив, що війська РФ також нібито просунулися поблизу Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного), однак ISW не знайшов підтвердження цієї заяви.

На північний захід від Авдіївки: фахівці ISW звернули увагу на заяву командира батальйону 47 ОМБр Маґура Олександра Ширшина, який заявив про захоплення росіянами населених пунктів Прогрес і Вовче на цьому напрямку, зауваживши, що ці села «вже не наші». (Аналітики Deep State повідомляли про захоплення Прогресу 21 липня, про захоплення Вовчого). Російські «воєнкори» при цьому стверджували, що окупанти нібито просунулися також ближче до північно-східної частини села Желанне вздовж залізничної лінії в цьому районі та нібито захопили решту села Новоселівка Перша (ISW не наводить доказів цих тверджень росіян). Крім того, за непідтвердженими заявами росіян, у районі на північний захід від Авдіївки війська РФ нібито просунулися в напрямку Іванівки та до східної околиці Веселого або на територію Веселого. ​​Російські «воєнкори» також заявляють, що окупанти буцімто просунулися між Новоселівкою Першою та Уманським (на захід від Авдіївки) після того, як сили ЗСУ нібито відступили з цього району.

Нагадаємо, українські військові продовжують ліквідовувати солдатів РФ. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 576 000 військових. Як зазначає Генштаб, Сили оборони за добу знищили 1 310 російських загарбників.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости