Скільки українців стали рекрутами: Міноборони оприлюднило цифри

Понад 3,2 тисячі українців добровільно вступили до ЗСУ через рекрутингові центри. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

"Понад 10 тисяч звернень було до рекрутингових центрів лише цього року. Зараз понад 3,2 тисяч людей проходять оформлення в ТЦК або вже навчаються в навчальних центрах", - заявив Лазуткін.

Згідно його словам, на онлайн-платформах було оброблено понад 300 тисяч резюме. Всього було розміщено 17-18 тисяч вакансій з різних підрозділів Сил оборони: ЗСУ, Нацгвардії, СБУ і Сил підтримки.

Речник Міноборони зазначив, що великий попит є на такі вакансії, як оператори БПЛА, механіки, водії, медики, розвідники і спеціалісти IT-сфери. Також є попит на тилові посади, як діловод чи кухар.

Нагадаємо, що за підсумками роботи рекрутингових центрів за останні шість місяців від 17 до 20 відсотків жінок звернулися з наміром служити у ЗСУ за контрактом.

Раніше Міноборони пояснило, чи можна після отримання повістки замість ТЦК піти до рекрутингового центру.

Нагадаємо, за допомогою Реєстру "Оберіг" буде проведено відбір тих людей, що найбільше підходять за віком чи фахом, і потім їх викликатимуть до ТЦК повістками.

До слова, приблизно 1,2 мільйони українців буде заброньовано для забезпечення потреб військових.

Як повідомлялося, у мобільному застосунку і вебпорталі "Дія" будуть відображатися штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних лише тоді, коли людина не заплатить штраф вчасно.

Нагадаємо, військовозобовʼязані громадяни, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, отримають штраф від 17 тисяч до 25 500 гривень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости