МОН підтвердило: аспірантам-контрактникам не нададуть відстрочку від мобілізації

Міністерство освіти і науки підтвердило, що немає підстав для скасування рішення про те, що вступ на контракт до аспірантури не передбачає відстрочку від мобілізації, передає sud.ua.

Як повідомляє Міністерство освіти і науки, в мережі поширюється інформація про те, що Державна регуляторна служба має сумніви щодо правомірності наказів МОН, які скасовують вступ на денну форму аспірантури за контрактом у 2024 році, а також тимчасові обмеження на переведення і поновлення.

Однак після звернення регулятора Мін'юст провів перевірку, результати якої підтвердили законність цих наказів і рішень.

"Рішення МОН про зміни в порядку вступу в аспірантуру є законними, що підтвердив Міністерство юстиції України за результатами перевірки", — зазначили в Міносвіти. Тому всі обставини і підстави для скасування рішень МОН відсутні.

Раніше повідомлялося, що прикордонники не будуть перевіряти у військовозобов'язаних жінок оновлення їхніх даних. Вони мають право перетинати кордон.

Щодо жінок-медиків, варто нагадати, що вони вважаються військовозобов'язаними та повинні були оновити свої дані в територіальних центрах комплектування до 16 липня. Жінки з певними медичними спеціальностями зобов'язані стати на військовий облік до 45 років. Невиконання цієї вимоги є порушенням військового обліку і передбачає штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Проте наразі в Україні не було випадків штрафування жінок-медиків за невнесення даних.

Нагадаємо, в Україні набули чинності нові правила, за якими чоловіки віком від 18 до 60 років отримуватимуть повістки поштою. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки надсилатимуть ці документи рекомендованими листами з повідомленням про вручення, що робить їх юридично значущими.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости