Ворог просунувся на захід від Донецька, а також у районі Часового Яру та Роботино

Згідно з останніми геолокаційними кадрами, війська РФ трохи просунулися на Захід від Донецька, в районі Часового Яру та на північний захід від Роботино.

Про це повідомляє звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Схід України. Операція 1 - Харківська область

Протягом 29 та 30 липня війська РФ продовжували наступальні операції на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід в районі Вовчанська. Однак жодних підтверджених змін у цьому районі не було.

Українська Харківська група військ повідомила, що росіяни використовують мисливські рушниці для протидії українським безпілотникам у районі Глибокого.

Російські воєнкори стверджували, що ЗСУ безуспішно контратакували в районі Глибокого, Вовчанська та Стариці.

Також блогери РФ стверджували, що їхні війська завдали ударів осколково-фугасними авіабомбами ФАБ-250 по українським позиціям в районі Вовчанська і націлилися на північно-східну околицю Липців за допомогою тритонної плануючої авіабомби ФАБ-3000.

Операція 2 - Луганська область

У вівторок, 30 липня, противник продовжив наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, але не досяг ніяких підтверджених успіхів.

ISW пише, що 29 та 30 липня російські війська атакували:

Операція 3 - Донецька область

Росіяни 30 липня продовжили наступати на напрямі Сіверська, але не досягли підтверджених успіхів.

Окупанти 29 та 30 липня продовжили наземні атаки:

Тим часом воєнкори РФ стверджували, що російські війська просунулися до двох кілометрів у напрямку до Переїзного і досягли його південних околиць, але ISW не виявив підтвердження цим заявам.

Водночас геолокаційні кадри від 30 липня показують, що російська бронетехніка трохи просунулась через канал Сіверський Донець-Донбас у районі, де він проходить під землею на північ від Часового Яру. При цьому ЗСУ вразили машину, перш ніж вона просунулась далі західним берегом каналу.

Російський воєнкор продовжив стверджувати, що росіяни просунулися на захід від каналу Сіверський Донець-Донбас за вузьким маршрутом і зайняли позиції в мікрорайонах Нове та Жовтневе (східна частина Часового Яру) на західному березі.

Також 29 та 30 липня ворог продовжив наземні атаки:

Повідомляється, що 30 липня російські війська просунулися в районі Торецька на тлі наступальних операцій у цьому районі.

За заявою Міноборони РФ, росіяни захопили Південне, а російські воєнкори сказали, що їхні війська також просунулися в районі Нью-Йорка, поблизу Дружби, а також Залізного та Північного.

Проте ISW не виявив підтвердження цих заяв.

Нагадаємо, у загарбницькій війні проти України Росія могла вже втратити вбитими та пораненими від 500 тис. до 750 тис. осіб, серед яких вбитими – до 150 тисяч.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости