Україна після посилення мобілізації призиває до 30 тисяч людей на місяць

Україна після набрання чинності новим законом про мобілізацію у травні призиває на місяць до 30 тисяч осіб. Це вдвічі-втричі більше, ніж в останні зимові місяці.

Про це з посиланням на джерела пише The New York Times.

Як розповіли виданню українські чиновники, військові та аналітики, мобілізація в Україні набирає обертів і має допомогти заповнити кадрові прогалини на лінії фронту найближчими тижнями.

Зараз багато призовників завершують підготовку та ще не прибули на фронт. Втім, кілька бригад, які беруть участь у боях, повідомили про надходження поповнення останніми тижнями.

Інформація про кількість мобілізованих конфіденційна. Але, за словами військових експертів, знайомих із цифрами, з травня, коли набрав чинності новий закон про мобілізацію, Україна призиває до 30 тисяч людей на місяць.

Це в два-три рази більше, ніж останні зимові місяці, і приблизно стільки ж, скільки щомісяця набирає російська армія.

Нагадаємо, у зв’язку з численними дискусіями щодо штрафів за порушення мобілізаційного законодавства, Міністерство юстиції надало деякі роз'яснення. Основне питання полягало в тому, чи подвоюється штраф за невчасне оновлення військово-облікових даних, якщо його не сплатити вчасно. Це особливо важливо, адже розмір штрафу становить від 17 000 до 25 500 гривень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости