The New York Times: На тлі міжнародного тиску кількість українців, які підтримують мирні переговори з РФ зростає

Більшість українців, як і раніше, виступають проти передачі будь-якої території Росії, однак свіже опитування і нещодавні заяви лідерів України вказують “на відчутний зсув у бік мирних переговорів”.

Про це пише The New York Times.

“Дедалі більше розчарованих українців, судячи з усього, відкриваються ідеї миру шляхом переговорів, навіть попри те, що вони, як і раніше, неясно розуміють, що це означає”, – ідеться в статті.

“Опитування в середині липня показало, що близько 44% українців виступають за початок офіційних переговорів з Росією. Трохи згодом результати іншого опитування засвідчили, що майже третина українців погодилася б поступитися частиною території, щоб покласти край війні. І це утричі більше, ніж роком раніше. Водночас 55% учасників цього опитування виступили проти будь-яких територіальних поступок”. – пише видання.

У матеріалі зазначають, що на півдні, в одному з регіонів, які найбільше постраждав від війни, “зміна ставлення за останній рік була вражаючою”.

“Понад половину респондентів заявили, що або підтримують поступку якоюсь територією, або не зовсім упевнені. Лише 46% заявили, що виступають проти будь-яких поступок. Рік тому 86% жителів цього регіону (включно з Дніпром, Запоріжжям, Миколаєвом, Херсоном та Одесою) заявили, що виступають проти передання будь-якої території Росії”, – пише видання.

Як пояснив виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький, головна причина – невиправдані очікування минулого року.

“Тоді надії багатьох українців впали, особливо через затримку військової допомоги США”, – зазначив він.

У статті вказується, що міжнародний тиск на Україну і Росію посилюється, щоб вони дійшли якоїсь угоди. Водночас експерти сходяться на думці, що жодна зі сторін до цього не готова, і бар’єри на шляху будь-якого врегулювання величезні.

Нагадаємо, Україна має великі виробничі потужності та може виробляти три мільйони дронів на рік, але для цього потрібне відповідне фінансування такого виробництва.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости