ТЦК більше не будуть вручати повістки на вулицях: Міноборони озвучило деталі

Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) здійснюють активні заходи з перевірки документів у чоловіків. Ці перевірки відбуваються у різних громадських місцях, включаючи торговельні центри, спортивні зали та вулиці. Метою таких заходів, за офіційною інформацією, є уточнення персональних даних.

Це звичайно не бойовий порядок денний, але, найчастіше, за ним слідує медкомісія та відправка на військову службу. Але в Україні запустили додаток “Резерв+”, де чоловіки можуть самостійно оновити дані. Чи це означає, що співробітники ТЦК перестануть виходити на вулиці? Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Попри збільшення популярності програми “Резерв+” та інших альтернативних способів оновлення даних, роздавати повістки на вулицях не перестануть. Причина в тому, що в Україні є багато людей, які порушують правила військового обліку.

“Виходячи з першопричин, можемо говорити, що коли всі оновлять свої дані військово-облікові, а порушники правил військового обліку самостійно з’являться в ТЦК, або зареєструються в додатку Резерв+, то, відповідно, такої необхідності роздавати повістки не буде”, — сказав він.

Лазуткін зазначив, що в цьому випадку ТЦК матиме свою базу, в якій є інформація про те, де шукати того чи іншого військовозобов’язаного. Проте спікер МОУ каже, що зараз є багато людей, які порушили правила військового обліку і держава має розуміти, чи може вона на них розраховувати.

Нагадаємо, під час мобілізації в Україні призвати на військову службу можуть чоловіків від 18 до 60 років. Зокрема, це стосується також деяких пенсіонерів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости