Армія РФ повільно, але упевнено просувається: ЗСУ не вистачає сил та засобів

На Донеччині російські війська повільно, але впевнено просуваються в напрямку Покровська, що на захід від Авдіївки. Цьому сприяє нестача української живої сили та рельєф місцевості.

Про це йдеться у звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що українські захисники на Покровському напрямку мають гірше обладнання та засоби захисту і тому наразі не в змозі сповільнити просування російських військ.

“Затримки з наданням західної і особливо американської військової допомоги призвели до затримок з оснащенням новостворених українських підрозділів та переоснащенням тих, що вже воювали”, – зазначив він.

Мета армії РФ на Донеччині

В ISW вважають, що російські сили “намагаються досягти обмеженого тактичного оточення українських сил” на схід від траси Т0511 (О0544) Очеретине-Гродівка-Мирноград, зокрема, на лівому березі річки Вовча.

“Геолокаційні кадри, опубліковані 1 серпня, показують, що російські війська просунулися далі в межах Веселого в напрямку дороги Т0511, при цьому найвіддаленіше підтверджене російське просування знаходиться приблизно в 3,5 кілометрах від околиць Гродівки”, – йдеться у звіті.

За даними Deep State, 1 серпня ворог окупував село Веселе. Окрім цього, російські війська просунулися біля Лисичного, Іванівки, Сергіївки та Желанного.

Машовець назвав нещодавнє просування російських військ “тактичним проникненням вглиб українських позицій”.

“Російські війська просунулися на 6,5 кілометрів углиб і на 7,5 кілометрів в ширину від Сокіл до Сергіївки, перетнувши річки Вовча і Казенний Торець (що протікають через Прогрес-Вовче і Лозуватське відповідно) за останні тижні”, – повідомив він.

Оглядач вважає, що окупанти “близькі до досягнення оперативно значущого прориву на Покровському напрямку до кінця серпня”.

“Однак нинішні темпи російського тактичного просування в напрямку Покровська, ймовірно, не триватимуть нескінченно довго, оскільки російські війська наближаються до лінії більших і більш урбанізованих населених пунктів. Нинішні російські зусилля на Покровському напрямку зосереджені на досягненні тактичного прориву в районі населених пунктів Желанне і Новогродівка”, – вважають експерти.

В чому причина успіху

Також зазначається, що Центральне угруповання російських військ стало швидше передислоковувати і розгортати сили між різними секторами своєї нещодавно розширеної зони відповідальності в Донецькій області.

Припускають, що це угрупування “створило більш гнучку структуру командування та управління і швидше реагує на потенційну тактичну вразливість України”, ніж інші російські угруповання сил в Україні.

Нагадаємо, у ніч на п'ятницю російські окупанти чотири рази обстріляли три громади Сумської області, було зафіксовано чотири вибухи, в Есманьській громаді поранення дістав місцевий житель.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости