ЗСУ: війська РФ не мають феєричного успіху на Покровському напрямку

Темпи просування російських окупаційних військ на Покровському напрямку фронту на Донеччині у стратегічному плані не є феєричними. Ворогу вдається мати певний успіх лише після того, як він спалює усе навколо і зазнає величезних втрат у живій силі й техніці.

Про це в інтерв'ю Radio NV розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Збройних сил України Сергій Цехоцький.

Він пояснив, що для цивільних та для самих військових – це виликі просування військ РФ, однак у стратегічному плані вони "дуже низькі".

Насамперед це пов'язано з опором, який чинять підрозділи Сил оборони України.

"Усе це дається їм тільки після того, як знищується велика кількість окупантів. І після того, як руйнується в інженерному плані все, що є навколо, – спалюються всі посадки, руйнуються всі будівлі, – наші захисники, наші побратими вимушені відходити і закріплятися на тих позиціях, які водночас, коли ведуться ці штурми, вже будуються. Паралельно ця робота проводиться постійно", – зазначив Цехоцький.

Усі підрозділи Сил оборони безперервно працюють над тим, щоб унеможливити "феєричний наступ" ворожих російських військ.

На прикладі Авдіївки військовий пояснив, що за фактом її захоплення – просто руйнування населеного пункту. Це місто окупанти знищували з жовтня до лютого.

"Тому я б не сказав би, що їхнє просування має швидкий характер на нашому напрямку. Більше чотирьох місяців активних наступальних дій з боку противника, а от феєричного успіху вони точно не мають", – додав він.

Нагадаємо, щоб Україна досягла успіху при застосуванні F-16 для захисту свого повітряного простору, ці літаки мають надійти сюди у значно більшій кількості, ніж нині.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости