Ілон Маск: другий пацієнт отримав чип для управління комп'ютером думками

Управління з контролю якості харчових продуктів і медикаментів Сполучених Штатів Америки дозволило компанії мільярдера та винахідника Ілона Маска Neuralink провести імплантацію мозкового чипа другій людині.

Як повідомляє The Wall Street Journal, компанія розробила спосіб розв'язання проблеми, через яку зламався імплант у першого пацієнта Нолана Арбо.

Як зазначає reuters.com, Маск розповів про успішне вживлення чипа Neuralink другому пацієнтові, який тепер може керувати комп'ютером силою думки.

За його словами, у другого пацієнта, який погодився на вживлення чипа, була травма спинного мозку. Він додав, що планується вживити нейрочипи ще восьми пацієнтам цього року.

Зазначається, що компанія Маска Neuralink розпочала набір добровольців для випробування чипів у вересні. Під час випробувань першому пацієнтові Ноланду Арбо вживили мікрочип ще в січні. Технологія використовується переважно для людей, у яких паралізовані руки або ноги.

Саме Арбо був першою людиною, якій вживили чип у мозок. Чоловік паралізований протягом останніх восьми років, але вже через кілька днів після операції, отримав змогу рухати курсором на комп’ютері, а потім грати в ігри та взаємодіяти зі світом. Проте вже через місяць після операції чоловік помітив, що чип більше не працює. Нитки, які були імплантовані в його мозок, "розв’язалися" та більше не могли зчитувати електричні сигнали, які потрібні для перетворення думок на рухи курсора. Під час вживлення чипа іншому пацієнтові нитки помістять глибше в мозок.

Раніше Маск заявив, що електромобіль Tesla зможе злетіти.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости