На Торецькому напрямку фіксується тактичне просування окупантів: карти ISW

Російські окупанти здійснили суттєве тактичне просування в Україні на Торецькому напрямку. Також загарбники тиснуть в районі Покровська, недалеко від Донецька та біля Роботиного.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Схід України. Операція №1 - Харківська область

Позиційні бойові дії тривали 5 серпня на півночі Харківської області, однак підтверджених змін на лінії фронту не було.

Українські та російські джерела повідомили про продовження боїв біля Глибокого та Липців, поблизу Вовчанська та Тихого 4 та 5 серпня.

В Харківському угрупованні військ ЗСУ 5 серпня розповіли, що російські підрозділи 79-го мотострілецького полку і 155-ї морської піхотної бригади намагаються координувати дії між собою в Глибокому.

Операція №2 - Луганська область

Російські окупанти 5 серпня продовжили атаки вздовж лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, але без підтвердженого просування.

Російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ нібито захопили кілька українських опорних пунктів уздовж лінії Берестове-Піщане, хоча в ISW не знайшли візуального підтвердження.

Бої тривали під Петропавлівкою, в районі Берестового, Піщаного, Стельмахівки, біля Макіївки, Невського, Тернів та біля Діброви 4 і 5 серпня.

Операція №3 - Донецька область

Російські загарбники 5 серпня продовжували обмежені наступальні дії на Сіверському напрямку, але без підтвердженого просування.

Російський "воєнкор" стверджував, що путінські війська просунулися на 1,5 км на північ від Роздолівки в напрямку Переїзного.

У Генштабі ЗСУ інформували, що окупанти безуспішно атакували поблизу Верхньокам'янського, біля Івано-Дар'ївки, Спірного, Виїмки та біля Переїзного 4 і 5 серпня.

5 серпня російські загарбники продовжували наступальні дії у напрямку Часового Яру, але жодного підтвердженого просування не здійснили.

Російські джерела стверджують, що війська РФ нібито продовжують покращувати свої позиції у східній частині Часового Яру та вздовж каналу Сіверський Донець - Донбас.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти безуспішно атакували поблизу Часового Яру, біля Іванівського, Андріївки та Кліщіївки, поблизу Ступочок та Білої Гори.

У звіті ISW вказується, що останнім часом російські окупанти здійснили значне тактичне просування на Торецькому напрямку.

Опубліковані 5 серпня геолокаційні кадри показують, що війська РФ просунулися до вулиці Космонавтів у центрі Дружби.

Додаткові кадри з геолокацією, опубліковані 4 серпня, показують, що загарбники просунулися на захід через вулицю Шкільну в напрямку та через вулицю Центральну в західній околиці Північного, а російські блогери стверджували, що війська РФ також просувалися в межах центрального Північного.

Російські "воєнкори" розповідали, що путінські війська просуваються в межах Залізного та біля підстанції "Центральна" на захід від Залізного, а також намагаються обійти завод "Фенол" у центрі Нью-Йорка.

У Генштабі ЗСУ повідомили про російські наземні атаки біля самого Торецька та поблизу Нью-Йорка, Залізного та Північного 5 серпня.

Нагадаємо, Міністерство оборони України підписало угоди з оборонними підприємствами для виробництва нової зброї та ударних дронів, що розширить вітчизняну оборонну промислову базу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости