На кордоні з Румунією проводять дезінфекцію коліс для боротьби з чумою овець і кіз

Держпродспоживслужба посилила ветеринарно-санітарні заходи на кордоні, з причин реєстрації випадків захворювання овець та кіз на небезпечну вірусну хворобу - чуму дрібних жуйних в Румунії.

Наразі в Одеській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях вживаються заходи обліку наявного поголів’я овець та кіз та його клінічного стану, створено групи термінового реагування, посилено контроль за транспортуванням, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.

Для запобігання поширенню вірусу, особливу увагу приділено заходам дезінфекції транспортних засобів у пунктах пропуску з Румунією. Так для прикладу в автомобільних пунктах пропуску через державний кордон, зокрема “Порубне-Сірет” дезінфекція здійснюється з використання дезмата та обприскувачів.

Ці заходи є одним із інструментів направлених на збереження контрольованої епізоотичної ситуації в Україні, насамперед чуми дрібних жуйних.

Окрім того, на пунктах пропусках встановлені інформаційні пам'ятки, що необроблені продукти тваринного походження (молоко, сири тощо) можуть бути переносником небезпечних збудників, які викликають інфекційні захворювання у тварин.

Раніше повідомлялося, що на кордоні з Молдовою затримали фуру з чоловіками. Замість зерна фура везла в 41-го порушника.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости