Херсон здригнувся від вибухів: окупанти завдали удару по центру міста

Минулої ночі Херсон здригався від потужних вибухів, повідомляє ДСНС України у Телеграм.

"Окупанти завдали удару по центральній частині міста, що спричинило виникнення пожеж одразу за чотирма різними адресами. Горіли речі в квартирі багатоповерхівки та нежитлові будівлі. Усі пожежі оперативно ліквідували вогнеборці", - йдеться у повідомленні.

Загалом упродовж доби, внаслідок атак армії рф на Херсонщині, ліквідовано 10 пожеж, з яких 5 в екосистемах на загальній площі 5,8 га.

Рятувальники розповіли зворушливу історію. Сьогодні вночі ворожий снаряд влучив на приватне подвір’я, де загорілися дрова. Після оперативної ліквідації пожежі вони почули нявчання, що доносилось із підвалу зруйнованої будівлі.

"З-під завалів вони обережно відкопали чотирьох кошенят. На щастя, пухнастики вижили. Надзвичайники передали їх матусі-кішці, яка весь цей час спостерігала за порятунком своєї малечі", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на Херсонщині

Національна поліція повідомила, що на Херсонщині через російські обстріли одна людина загинула та 16 поранено, серед постраждалих – поліцейський.

"Армія країни-агресора продовжує терор мирного населення правобережжя Херсонщини. Минулої доби по житлових кварталах війська рф били з артилерії, реактивних систем залпового вогню та БпЛА. Під вогнем противника перебували Херсон, Білозерка, Антонівка, Зимівник, Станіслав, Берислав і Томарине", - йдеться у повідомленні.

У Бериславі через скидання боєприпасу з ворожого безпілотника смертельні поранення отримав 45-річний чоловік. Росіяни атакували місто і дронами типу «FPV», в результаті вибухів суттєво пошкоджено службовий автомобіль поліції та постраждав 46-річний працівник Каховського районного відділу поліції.

Нагадаємо, в ніч на 7 серпня Росія запустила по Україні 30 дронів-камікадзе, всі з яких були збиті українською ППО.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що російські окупанти атакували ударними безпілотниками типу "Shahed" з районів Приморсько-Ахтарськ і Єйськ в Росії. Радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та супроводжували всі 30 дронів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости