Шлюбний бум минув: в Україні менше нових сімей і більше розлучень

За перше півріччя 2024 року в Україні було укладено понад 72 тисячі шлюбів, що на 15% менше, ніж у аналогічний період минулого року. Це також на третину менше, ніж у 2022 році, пише Опендатабот.

«Після весільного буму в перший рік повномасштабного вторгнення щорічна кількість одружень зменшувалася. Цьогоріч кількість нових сімей вперше знизилась до рівня, меншого, ніж до початку великої війни», — повідомляє Опендатабот.

Тим часом українці все частіше укладають шлюбні договори. З початку року нотаріуси видали 3 768 бланків для шлюбних договорів, що на 25% більше, ніж у минулому році.

Найбільше нових сімей утворюється в Києві, де цього року зареєстровано 9 392 шлюби. На другому місці Дніпропетровщина з 7 076 одруженнями, а на третьому — Одещина з 4 896 шлюбами.

Після зменшення кількості розлучень у перший рік повномасштабного вторгнення, протягом двох останніх років спостерігається стабільний ріст розлучень. За перші шість місяців 2024 року було зареєстровано 15 578 розлучень, що в 1,5 рази більше, ніж за той же період минулого року і на 18% більше, ніж у першій половині 2021 року. Найбільше розлучень відбувається в Києві, Дніпропетровщині та Харківщині.

Нагадаємо, в Україні запустили реєстрацію шлюбу онлайн.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости